La Patronal Cecot participa en el document “Propostes per a una Transició Socioeconòmica Sostenible i Resilient”

Aquest document sorgeix a partir de diferents conferències, seminaris i col·loquis entre experts internacionals en l’àmbit del canvi climàtic: Peter Newman, Kevin Winter, Alistair Woodward, Koen de Ridder, John Roemer, Ana Huertas, Rob Hopkins, Sladjana Mijatovic, Kirsten Dunlop, Stephen Nolan, Diana Reckien i Barbara Maher; i representants del món acadèmic, empresarial, sindical i institucional de Catalunya.

Les propostes presentades en aquest document van encaminades majoritàriament a combatre la principal causa del canvi climàtic, les emissions de Gasos amb Efecte d’Hivernacle (GEH) d’origen antropogènic, essent conscients que, a la vegada, també s’abordaran temes com la salut de la població (contaminació de l’aire i illes urbanes de calor), els residus, l’ús sostenible dels recursos naturals, la protecció del medi ambient, l’adaptació als impactes del canvi climàtic, etc. A més, tota transició té riscos associats, i per això, aquest document també vol ser un recordatori de com fer aquesta transició de manera justa, tenint en compte tot tipus de desigualtats (econòmiques, culturals, de gènere, digitals, etc.).

L’actual pandèmia del COVID-19 per una banda ha posat de manifest les vulnerabilitats d’empreses i ciutats massa dependents de cadenes de subministrament globals, i amb poca capacitat de reacció. La pandèmia també ha posat de manifest la necessitat de repensar el nostre model de desenvolupament econòmic i un modus vivendi basats en la idea del creixement il·limitat. Urgeix l’impuls d’un nou model de desenvolupament econòmic més inclusiu, més sostenible, més verd i més resilient.

Contingut extret del document “INFORME RE-CITY | Propostes per a una Transició Socioeconòmica Sostenible i Resilient. Accedeix a la informació i a les propostes clicant aquí.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *